sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Raparperi-vaahtokarkkijäädyke



Alkuperäinen ohje ei sisältänyt vaahtokarkkeja, vaan mansikkasosetta. Itse käytin pelkkää raparperia ja tekstuuria tuomassa ovat nyt jo pienemmistäkin kaupoista hyvin saatavilla olevat minivaahtokarkit.

Raparperi-vaahtokarkkijäädyke

noin 350g pilkottua raparperia pienessä vesitilkassa pehmeäksi haudutettuna ja muusattuna (ei tarvitse soseuttaa)
2 dl minivaahtokarkkeja
2,5 dl sokeria
4 keltuaista
0,8 dl maitoa
ripaus bourbonvaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon sisus
5 dl kermaa

1. Vuoraa sokerikakkuvuoka kelmulla ja ripota pohjalle vaahtokarkit
2. Yhdistä keltuaiset, maito ja vanilja ja sokeri ja vatkaa näitä vesihauteessa noin 4-5 min tai kunnes seos on sakeaa (tarttuu paksuna kerroksena pintaan kosketetun lusikan pintaan) ja vaaleankeltaista
3. Viilennä jääkaapissa noin tunti kelmulla peitettynä
4. Vaahdota kerma
5. Lisää kermasta noin 1/4 keltuaisseokseen ja sekoita tasaiseksi
6. Yhdistä loppu kerma seokseen ja sekoita mukaan raparperimuusi
7. Kaada vuokaan, peitä kelmulla ja jäädytä ainakin 8h
8. Kumoaminen käy helposti pitämällä vuokaa edeltävästi hetken lämpimässä vedessä, joka ulottaa lähes sen yläreunaan asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti