keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Malesialainen kana-katkarapulaksa


Ohje on muunnelma Matthew Drennanin "Keitot" -kirjan ohjeesta.

Malesialainen kana-katkarapulaksa

200g riisinuudeleita

10 salottisipulia
2 tuoretta mietoa chiliä siemenet poistettuina
3 valkosipulinlohkoa
2 rkl sitruunaruohotahnaa
50g cashewpähkinöitä
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 tl jauhettua kurkumaa
2 tl jauhettua korianteria
tilkka öljyä
noin 450g kanasuikaleita
1,5 l vettä + 2-3 kasvisfondikuutiota
1 tlk kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria
200g katkarapuja

Tarjoiluun:
3 kevätsipulinvartta ohueksi silputtuna
kourallinen pavunituja
puoli kurkkua ohuiksi tikuiksi leikattuna

1. Soseuta salottisipulit, pähkinät, chili. sitruunaruohotahna, limetti ja mausteet tahnaksi
2. Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla ja paista siinä kanasuikaleet
3. Lisää maustetahna ja kuullota hetki yhdessä kanan kanssa
4. Lisää vesi, fondi, kookosmaito ja mausta suolalla ja pippurilla, keitä noin 15min
5. Lisää katkaravut, keitä noin 5min
6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan
7. Annostele nuudeleita tarjoilukulhoihin ja kauho päälle keittoa
8. Lado päälle kevätsipulia, ituja ja kurkkusuikaleita ja tarjoa heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti