keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Merileväleipä


Alkulähteenä jälleen Richard Bertinetin kirja "Leipää monella tavalla". Tuoreena tuoksu voi olla jollekin liian merellinen, joten leipä kannattaa säilyttää huolellisesti ja syödä myöhemmin samana päivänä tai seuraavana päivänä. Erinomainen kumppani esimerkiksi kalaleikkeleille. En ole tässä selostanut erikseen kirjan parasta antia eli leivän varsinaista leipätekniikkaa, suosittelen sitä varten hankkimaan ko. opuksen.

Merileväleipä

250g hiivaleipävehnäjauhoja
250g kokojyvävehnäjauhoja
10g kuivahiivaa
10g suolaa
340g vettä (tai 340ml)
10g wakame-levää (jos kuivattua, palauta "tuoreeksi" pakkauksen ohjeen mukaan"


1. Yhdistä kuiva-aineet
2. Kaada sekaan vesi ja vaivaa taikinaksi; vaivaamisen loppupuolella lisää levä
3. Kohota leivinliinan alla kulhossa 1 tunti
4. Leivo soikeaksi leiväksi ja kohota vielä tunti; laita tässä vaiheessa uuni lämpenemään 225 asteeseen
5. Paista noin 45min kunnes saanut väriä ja on muutenkin kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti