sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Hummeripasta


Tämä herkku vaatii sekä hieman aikaa että hummerin etsimisen vaivan mutta on sen väärti! Ohje on muunnelma useista eri resepteistä.

Hummeripasta

Kastike:
pakastettu tai tuore keitetty hummeri
2 sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituina
tilkka oliiviöljyä
1 dl tomaattipyreetä
2 dl valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta rakuunaa
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 prk mascarponea (n. 200g)
2 dl kermaa

Tarjoiluun: 
linguinea tai pappardellea keitettynä
tuoretta parmesaania lastuina
pinjansiemeniä paahdettuina
tuoretta lehtipersiljaa, timjamia ja rakuunaa silputtuna
(tuoreita katkarapuja)

1. Perkaa hummeri: ota saksi- ja pyrstölihat talteen ja paloittele muu hummeri kuorineen
2. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä
3. Lisää tomaattipyree ja kuullota noin 3min
4. Lisää hummerinpalat, valkoviini, etikka ja mausteet ja hauduta noin 30min lisäten tarvittaessa vettä jos seos uhkaa kehua turhan kuivaksi
5. Siivilöi seos, palauta pannulle 
6. Vatkaa yhteen kerma ja mascarpone ja lisää pannulle, hauduta muutama minuutti
7. Lisää saksi- ja pyrstölihat ja lisää valutetun pastan sekaan; kääntele sekaisin ja lisää siemenet, yrtit ja parmesaani päälle
8. Tarjoa välittömästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti