sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mansikka-pistaasi-suklaakaarna



Tämä hauska ja helppo ohje on Bakers Royale -blogista. Valmiiksi kuorittuja, suolattomia pistaaseja ja kuivattuja mansikoita voi olla hankala löytää muualta kuin Punnitse ja säästä -tyyppisistä kaupoista, mutta tämän herkun aineksia voi hyvin muunnella. Pikkuvaahtokarkkeja saa isommista supermarketeista, ja ne voi korvata silputuilla tavallisillakin vaahtokarkeilla. Pistaasit voi vaihtaa oikeastaan mihin tahansa suolattomiin pähkinöihin, ja mansikat melkeinpä mihin vain kuivahedelmiin. Kauniisen rasiaan pakattuna oiva tuliainen tai muu pikkulahja!



Mansikka-pistaasi-suklaakaarna

170g valkosuklaata
2,4 dl kuorittuja suolattomia pistaaseja veitsellä karkeaksi rouhittuna
1,2 dl pakastekuivattuja mansikkaviipaleita
1,2 dl minivaahtokarkkeja
lisäksi halutessasi maitosuklaata kuorruttamiseen

1. Yhdistä mansikat, pistaasit ja vaahtokarkit
2. Sulata valkosuklaa ja lisää täyteseos siihen
3. Levitä tasaiset 3-6 cm paksuiseksi kerrokseksi vuokaan
4. Jos haluat, voi sulattaa maitosuklaata ja lusikalla valuttaa siitä viiruja kaarnan päälle
5. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa pieniksi tangoiksi tai paloiksi terävällä veitsellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti