lauantai 16. elokuuta 2014

Moussekakku kesän marjoista


Tähän sopivat yhtä hyvin tuoreet kuin pakastetutkin marjat. Koristeluun toki ovat loppukesän tuoreet marjat se ihanin vaihtoehto. Kakku on varsin helppo- ja nopeatekoinen.

Moussekakku kesän marjoista

Pohja:
250g digestivemurusia
0.5-1dl ruokaöljyä

Täyte:
1 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
5 dl marjoja soseutettuna (kuvan kakussa on 2/3 mansikoita ja 1/3 mustikoita)
7 liivatelehteä

Päälle: 
3 dl marjoja (kuvan kakussa on mustaherukoita ja vadelmia)

1. Valmista pohja ja painele se reunoilta leivinpaperilla tai piirtoheitin/kakkukalvolla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle
2. Sekoita yhteen marjasose, sokeri ja tuorejuusto
3. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä ja liota ne sitten kuumaan vesitilkkaan; lisää heti vatkaten tuorejuustoseokseen
4. Yhdistä Vanillavaahtoon ja kaada pohjan päälle
5. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa
6. Koristele marjoilla juuri ennen tarjoilua ennen kuin irrotat reunat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti