torstai 16. tammikuuta 2014

Kolmen suklaan moussekakku


Resepti vaatii useiden vaiheiden toistamista, mutta lopputulos on todella suklainen ja vaivan arvoinen kolmina raitoineen. Resepti on suunniteltu noin 20cm läpimittaiseen irtopohjavuokaan jossa saa olla mahdollisimman korkea reuna. 24cm läpimittaista varten kannattaa määrät 1,5-kertaistaa. Kakku sisältää puoliraakaa kananmunaa joten sen kylmäsäilytyksessä tulee olla tarkkana.



Kolmen suklaan moussekakku

Pohja:
60g suolatonta voita
1 rkl kaakaojauhetta
150g digestivemurskaa

Mousse:
5 rkl vettä
9 liivatetta
120 g tummaa suklaata paloiteltuna
120 g valkosuklaata paloiteltuna
120 g maitosuklaata paloiteltuna
120 g voita
6 rkl maitoa
6 munaa eroteltuina
3,5 dl kuohukermaa

kaakaojauhetta koristeluun

1. Vuoraa irtopohjavuoan reunat kakkukalvolla tai piirtoheitinkalvolla tai pujota naru pohjan ja reunan välistä tullen reunan yli, jolla voit "leikata" kakun irti vuoasta
2. Valmista pohja sekoittamalla ainekset ja painelemalla vuoan pohjalle; laita jääkappiin
3. Laita liivatteet likomaan runsaaseen kylmään veteen
4. Vaahdota kerma ja valkuaiset erillisissä astioissa
5. Laita maitosuklaa, kolmasosa voista ja kolmasosa maidosta vesihaudekulhoon ja sekoitellen sulata tasaiseksi
6. Lisää 2 keltuaista yksitellen sekoitellen ja viimeisen lisättyäsi ota pois vesihauteesta
7. Lisää kolmasosa kermavaahdosta ja kolmasosa valkuaisvaahdosta
8. Sulata 3 liivatetta vesitilkassa ja sekoita seokseen nopeasti
9. Levitä pohjan päälle ja laita pakastimeen 30 minuutiksi
10. Toista vaiheet 5-8 valkosuklaan kanssa
11. Toista vaiheet 5-8 tumman suklaan kanssa
12. Hyydytä vielä pakastimessa 1h ja sitten jääkaapissa yön yli
13. Ennen tarjoilua irrota reunat, poista kalvot ja siivilöi päälle kaakaojauhetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti