lauantai 15. kesäkuuta 2013

Skonssit


Klassinen englantilainen herkku kello viiden teelle. Ohje on muunnelma Olivia-lehdessä julkaistusta.

Skonssit

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
50g voita
1 dl maitoa
1 dl piimää

Voitelu: 1 keltuainen ja tilkka maitoa sekaisin vatkattuna

Pinnalle: tomusokeria

Tarjoiluun: marjahilloa ja kermavaahtoa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Lisää nyppien joukkoon kylmä voi ja rutistele murumaiseksi
4. Lisää nesteet
5. Kauli tai painele noin 2cm korkuiseksi litteäksi levyksi jauhotetulla alustalla
6. Käytä juomalasia muottina painellen sen avulla pyörylöitä taikinasta
7. Nostele pyörylät leivinpaperoidulle pellille, voitele
8. Paista 200 asteessa noin 15-18min
9. Anna jäähtyä, tomusokeroi pinta
10. Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kaksi ruokaisaa melonisalaattia



Meloni raikastaa salaatin kuin salaatin, ja sopii erilaisten leikkeleiden kumppaniksi. Ensimmäiseen ruokaisaan salaattiin osoittautuivat hyvinkin käteviksi pienet snack/annoschorizot joista oli helppo leikata ohuita pikkuviipaleita. Cantaloupemelonit ovat nyt parhaimmillaan, mutta artisokat tulivat purkista. Toinen salaattiohje sisältää aavistuksen savulle maistuvaa schwarzwaldinkinkkua ja vuonankaalia, yhtä suosikkisalaattilajeistani.

Meloni-chorizo-artisokkasalaatti

puolikas cantaloupemeloni pieneksi paloiteltuna
100-150g chorizoa ohuina viipaleina
8-12 artisokansydäntä lohkottuina
2 ruukkua lehtisalaattia revittynä
kevätsipulia tai uuden sadon pikkusipulien varsia ohueksi suikaloituina
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl makeaa chilikastiketta
2 tl mietoa sinappia
suolaa, pippuria rouhittuna
ripaus sokeria






Schwarzwaldin melonisalaatti

3 kourallista vuonankaalia
1 ruukku lehtisalaattia revittynä
1/4 cantaloupemeloni pilkottuna
puolikas kurkku pilkottuna
100g schwarzwaldinkinkkua hienonnettuna
paprikaa pieneksi pilkottuna

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
mustapippuria, suolaa rouhittuna

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Mustaherukkabrowniet


Tämä mainio ohje löytyi Yhteishyvä-lehdestä. Kirpakat marjat tasapainottavat täyteläistä brownieta hyvin. Sopii erityisen hyvin vaniljajäätelön kanssa tarjottavaksi. Jos haluat pellillisen, tuplaa määrä.

Mustaherukkabrowniet

200g mustaherukoita
150g margariinia tai voita
200g tummaa suklaata
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla 
2. Sulata rasva ja suklaa kattilassa (kannattaa sulattaa osa rasvasta ennen suklaan lisäämistä
3. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita suklaaseokseen
4. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-40min kunnes tikkuun ei tartu juurikaan mitään