maanantai 1. heinäkuuta 2013

Broileria saltimbocca


Istutuslaatikkoon asuttamani ananassalvia lähti rehottamaan siihen malliin, että tarvittiin salviapitoinen resepti avuksi sen kasvun rajoittamiseen. Tämä italialainen klassikko oli yllättävän helppo ja nopea valmistaa. Ohje on muunnos tästä Kodin kuvalehden reseptistä. Paistoin nämä kahdella paistinpannulla, jotta fileet mahtuivat paremmin. Satsista riittää ainakin kuudelle, fileet ovat sen verran tuhteja pakkauksia että harva jaksaa yhtä enempää.

Broileria saltimbocca

8 broilerin rintafilettä
suolaa valkopippuria
50g parmesaaniraastetta tai -lastuja
8-12 parmankinkkuviipaletta (itse käytin herkullisen savuaromista Schwarzwaldinkinkkua)
kourallinen salvianlehtiä
pieni kourallinen basilikanlehtiä
pieni kourallinen sileälehtipersiljaa
oliiviöljyä
1 rkl voita
1 kanafondikuutio
4 dl valkoviiniä
hammastikkuja tai katkaistuja grillitikkuja

1. Nuiji broilerinfileet ohuiksi ja suolaa ja pippuroi ne
2. Silppua yrtit, lorauta sekaan oliiviöljyä ja murusta parmesaani seokseen
3. Levitä täyteseos fileille
4. Rullaa fileet, kääri kunkin ympärille 1-2 parmankinkkuviipaletta ja työnnä läpi tikku pitämään ne paikallaan
5. Kuumenna oliiviöljytilkka ja voi pannulla ja ruskista fileisiin kaunis paistopinta
6. Kaada 2 dl vettä, kanaliemikuutio ja valkoviini pannulle ja anna hautua kannen alla kypsäksi, lisää tarvittaessa vettä
7. Tarjoa salaatin ja perunoiden tai riisin kanssa, pannulle kehittyy haudutettaessa herkullinen kastike kyytipojaksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti