lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kaksi ruokaisaa melonisalaattia



Meloni raikastaa salaatin kuin salaatin, ja sopii erilaisten leikkeleiden kumppaniksi. Ensimmäiseen ruokaisaan salaattiin osoittautuivat hyvinkin käteviksi pienet snack/annoschorizot joista oli helppo leikata ohuita pikkuviipaleita. Cantaloupemelonit ovat nyt parhaimmillaan, mutta artisokat tulivat purkista. Toinen salaattiohje sisältää aavistuksen savulle maistuvaa schwarzwaldinkinkkua ja vuonankaalia, yhtä suosikkisalaattilajeistani.

Meloni-chorizo-artisokkasalaatti

puolikas cantaloupemeloni pieneksi paloiteltuna
100-150g chorizoa ohuina viipaleina
8-12 artisokansydäntä lohkottuina
2 ruukkua lehtisalaattia revittynä
kevätsipulia tai uuden sadon pikkusipulien varsia ohueksi suikaloituina
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl makeaa chilikastiketta
2 tl mietoa sinappia
suolaa, pippuria rouhittuna
ripaus sokeria






Schwarzwaldin melonisalaatti

3 kourallista vuonankaalia
1 ruukku lehtisalaattia revittynä
1/4 cantaloupemeloni pilkottuna
puolikas kurkku pilkottuna
100g schwarzwaldinkinkkua hienonnettuna
paprikaa pieneksi pilkottuna

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
mustapippuria, suolaa rouhittuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti