torstai 17. tammikuuta 2013

Prässätty karitsanpotka ja timjamikastike


Ohjeet ovat turkulaisen ravintola Auroran käsialaa, ja julkaistu kirjassa “Turku lautasella”. Lisukkeeksi paahdoin uunissa porkkana- ja palsternakkasiivuja ja tein yksinkertaisen tomaattisalaatin.

Prässättyä karitsanpotkaa

2 karitsanpotkaa
2 tl merisuolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 oksaa tuoretta timjamia
1 porkkana
50g pala palsternakkaa
50g pala mukulaselleriä
2l vettä

1. Mausta potkat suolalla, sitruunalla ja timjamilla, anna maustua kolme tuntia
2. Ruskista kuoritut, kuutioidut juurekset ja potkat
3. Lisää vesi, hauduta miedolla lämmöllä noin 3h (huom! Älä heitä haudutuslientä pois, sitä tarvitaan kastikkeeseen)
4. Revi liha irti, mausta tarvittaessa suolalla ja laita kapeaan kelmutettuun vuokaan painon alle jäähtymään
5. Leikkaa annospaloiksi ja lämmitä palat 160 asteessa noin 15min

Timjamikastike karitsanpotkalle

2rkl sokeria
5dl punaviiniä
1l karitsan haudutuslientä
2 oksaa tuoretta timjamia
2 rkl maizenaa
suolaa, mustapippuria

1. Sulata sokeri kattilassa ruskeaksi, älä polta
2. Lisää viini ja anna sokerin sulaa siihen
3. Lisää siivilöity karitsaliemi ja timjamia
4. Keitä niin, että nesteestä on puolet jäljellä
5. Sekoita maizena vesitilkkaan ja lisää vispaten kastikkeeseen; mausta suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti