torstai 31. tammikuuta 2013

Pistaasi-hunajajäädyke


Resepti löytyi Yhteishyvä-lehden verkkosivuilta. Rakenne on aivan fantastinen - jäädykkeen voi viedä suoraan pakastimesta pöytään ja se on kauniisti leikattavissa samantien. Pistaasin aromi tulee hyvin esille ja yhdessä hunajan kanssa se tuo pientä Lähi-Itävivahdetta makuun. Kuva on otettu kynttilänvalossa, siksi outo värimaailma. Alakuvassa näkyy leikattu viipale yhdessä karpalo-marenkijäädykeviipaleen kanssa.

Pistaasi-hunajajäädyke

8 keltuaista
0,8 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl sokeria
5 dl kuohukermaa
100g pistaaseja rouhittuna (käytä suolattomia!)

1. Vuoraa pitkulainen vuoka tuorekelmulla
2. Vaahdota keltuaiset
3. Laita hunaja ja sokeri kattilaan, kiehauta ja anna hetken jäähtyä
4. Lisää hunajaseos vatkaten keltuaisiin ja vatkaa noin 5min
5. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset
6. Lisää pistaasit
7. Kaada vuokaan ja peitä foliolla
8. Anna pakastua yön yli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti