sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sadonkorjuupiiras


Tuoreita kotimaisia kasviksia on tällä hetkellä valtava valikoima saatavilla. Valmistin raikkaan piiran jonka runsasproteiininen, matalahiilihydraattinen pohja on rapea ja ohut.

Sadonkorjuupiiras

Pohja
0.5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1,5 dl kikherne- eli gramjauhoja
70g voita tai leivontamargariinia
cayennepippuria
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa
5 rkl vettä

Täyte
3 porkkanaa raastettuna
2 sipulia silputtuna
2 kourallista tuoretta pinaattia silputtuna
1 kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
1/2 kourallista tuoretta timjamia hienonnettuna
70g kinkkua paloiteltuna
2 munaa
1,5 dl maitoa
100g juustoraastetta
2 rkl sweet chili sauce
1,5 rkl kasvisfondi
valkosipulijauhetta
mustapippurirouhetta
merisuolarouhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Valmista pohja vaivaamalla aineet yhteen ja painele taikina matalaan piirakkavuokaan ohuelti
3. Yhdistä täyteaineet ja kaada pohjan päälle
4. Paista noin 25-35 min kunnes pohja on ruskean kypsää ja täytteen juustokin saanut väriä

1 kommentti:

  1. Tämä sadonkorjuun aika on tosiaan parasta monipuolisten vihannesten aikaa.
    Ja tuo piirakan pohja on hyvä oivallus! Täytyy pitää mielessä :)

    VastaaPoista