maanantai 16. heinäkuuta 2012

Lime-mariannekakku


Lime raikastaa sopivasti tätä uunissa paistettua juusto-rahkatorttua. Päällä kuvassa on villimansikoita ja oman mökkipolun varren mustikoita.

Lime-mariannekakku

Pohja
125g leivontamargariinia
0,5dl sokeria
1 dl Marianne Crushia
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja


Täyte
4 munaa
2 keltuaista
4 limen raastettu kuori
3 limen mehu
2,5 dl sokeria
500g rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa


Tarjoiluun/kakun päälle halutessasi tuoreita marjoja


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Valmista pohja: nypi kaikki aineet yhteen ja jauhotetuin käsin painele voideltuun irtopohjavuokaan, reunat saavat olla noin 4cm korkeat
3. Valmista täyte yhdistämällä aineet ja vatkaamalla seosta noin 3min
4. Kaada täyte pohjan päälle
5. Paista uunin keskitasolla noin 60-75min kunnes ei juurikaan hytky heilutettaessa ja pinnalla on pientä rusketusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti