tiistai 5. kesäkuuta 2012

Suklaa-pistaasiboston


Ohje on miedosti muunneltu versio Glorian ruoka ja viini -lehden ohjeesta. Saat tästä 2 kpl tavallisenkokoisessa irtopohjavuoassa paistettavaa bostonkakkua. Melkoinen luksustarjottava kahvin kanssa!

Suklaa-pistaasiboston

Pullataikina
5 dl maitoa
40g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2 munaa
1,75dl sokeria
1 rkl rouhittua kardemummaa
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
12-16dl vehnäjauhoja
150g pehmeää tai sulatettua voita


Täyte
80g kokonaisia suolattomia kuorittuja pistaaseja
1 dl rusinoita
60g tummaa suklaata
60g valkoista suklaata


Koristelu
2 dl tomusokeria
pistaasipähkinöitä


1. Lämmitä maito ja sulata siihen hiiva
2. Lisää muna ja sokeri ja sekoita
3. Lisää mausteet ja puolet jauhoista, vaivaa
4. Jatka vaivaamista lisäten jauhoja kunnes koostumus on sopiva (taikina saa olla aavistuksen tavallista pullaa tiiviimpää jotta se kauliminen ja kääriminen sujuvat helposti)
5. Lisää rasva, vaivaa vielä hetki ja nostata liinan alla noin 1,5h
6. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
7. Jauhoja leipomiseen käyttämäsi pöytätaso ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi
8. Rouhi koneella tai terävällä veitsellä täyteaineet pieneksi ja levitä ne tasaisesti taikinalevylle
9. Kääri rullaksi, leikkaa pieniksi paloiksi ja lado palat melko tiiviisti kahteen irtopohjavuokaan; palojen ei tarvitse olla korkeita
10. Nostata liinan alla 45-60min ja paista sitten uunin alatasolla 20-30min; jos pinta tummuu liikaa laita tarvittaessa folio vuoan päälle
11. Anna jäähtyä, kuljeta veitsi irtoreunaa myöten ympäri kakun ja irrota reunat
12. Valmista kuorruta sekoittamalla pikkutilkkasia kuumaa vettä tomusokeriin kunnes koostumus on sopivan valuva
13. Valuta kuorrute kakkujen päälle, ripota päälle pistaaseja ja anna kuorrutteen jähmettyä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti