maanantai 25. kesäkuuta 2012

Inkiväärinen raparperi-mansikkatorttu


Raparperisesongin ja kesän ensimmäisten suomalaisten mansikoiden kunniaksi kehittelin keveän juustotortun. Hillottua inkivääriä saa K-marketeista ja muista isommista ruokakaupoista. Tästä hillokkeesta tulee kaksinkertainen määrä torttuun tarvittavaan nähden; lopun voi käyttää esim. vaniljajäätelön kanssa syötäväksi. Täyteseos on niin jäykkää että mansikat eivät vajoa pohjaan vaan koristavat koko kakun sisustaa punaisina sattumina. Koristele halutessasi kakku mansikoilla.

Inkiväärinen raparperi-mansikkatorttu

Raparperihilloke
2 dl vettä
7 raparperinvartta kuorittuina ja pieneksi pilkottuna
2 dl ruokosokeria
3 hillottua inkivääripalaa (noin 2cm x 2cm paloja) pieneksi hienonnettuna


Pohja
1 muna
1 valkuainen
3 rkl sokeria
4,5 rkl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai vaniljasokeria


Täyte
1/2 l mansikoita kannat poistettuna ja viipaloituna
200g maustamatonta tuorejuusto
200g Valion maustettua rahkaa, maku vanilja
2,5 dl Flora kevytvispiä
1 dl tomusokeria
6 liivatelehteä


1. Valmista hilloke: yhdistä aineet kattilassa ja anna kiehua ilman kantta kunnes vettä ei juurikaan ole jäljellä; anna jäähtyä
2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
3. Valmista pohja: vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuiva-aineet ja levitä pohjalta leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle
4. Paista pohjaa noin 8-12min kunnes se on vehnänkeltaisenruskea; anna jäähtyä
5. Valmista täyte: sekoita keskenään tomusokeri, tuorejuusot ja rahka; lisää seokseen 2-2,5 dl raparperihilloketta. Vaahdota kevytvispi ja sekoita juustoseokseen. Pehmennä liivatteet viileässä vedessä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateneste seokseen ja sekoita perusteellisesti. Sekoita lopuksi mukaan mansikkaviipaleet, levitä pohjan päälle ja anna tortun hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4h. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti