keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Chipotlesalsa


Ohje on muunnelma Jane Miltonin kirjan Meksikolainen keittiö ohjeesta. Sopivan tulista, savuisen mehevän herkullista. Chipotlet ovat savustettuja jalapeno-chilejä. Niitä ei Suomesta ole valmiina oikein saatavilla, mutta niitä voi valmistaa itsekin: osta uunikäyttöön tarkoitettu kasviskoon savustuspussi, ja savusta omat chipotlesi pussin ohjeiden mukaan! Valitse mahdollisimman voimakkaanmakuisia tomaatteja, esim. kirsikkatomaatteja.

Chipotlesalsa

500g kirsikkatomaatteja
2 tuoretta tomaattia paloiteltuna
5 mietoa chiliä pilkottuna
3 pilkottua valkosipulinkynttä
1 dl punaviiniä
2 rkl tuoretta oreganoa tai 1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl tuoretta lehti- tai tavallista persiljaa
4 rkl hunajaa
1 tl sinappia
rouhittua mustapippuria
suolaa

1. savusta savustuspussissa uunissa pussin ohjeen mukaan kirsikkatomaatit ja chilit, kaada tomaateista lähteneestä nesteestä suurin osa pois
2. Yhdistä muihin aineisiin ja soseuta tehosekoittimessa
3. Tarjoa meksikolaisen ruuan lisäkkeenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti