keskiviikko 17. elokuuta 2011

Nostalginen pullamustikkapiirakka


Safkaseireenin makuun sopii parhaiten mustikkapiiras, jossa on yhtä paljon mustikkaa kuin piirakkaa. Kermaviilitäytepiiras, jossa pari orpoa mustikkaa etsii ystävää, ei jaksa innostaa. Pullataikinapohjainen piirakka tarjoaa hyvän alustan kunnon satsille sinimustaa kultaa.

Pullamustikkapiirakka

Pullapohja:
5 dl lämmintä vettä
5 dl maitojauhetta
1,5 pussia kuivahiivaa
2 munaa (+ 1 muna voiteluun)
2 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
16dl vehnäjauhoja
150g sulatettua voita hetken jäähtyneenä

1. Sulata hiiva veteen, lisää mausteet ja sokeri ja munat
2. Alusta jauhot sekaan
3. Lisää rasva ja nostata kulhossa liinan alla

Täyte:
1,5-2l mustikoita (mieluiten tuoreita)
1/5 dl sokeria
1/5 dl perunajauhoja

1. Leivo puolet pullataikinasta levyksi leivinpaperoidulle uunipellille siten, että levyllä on paksut "kehykset"
2. Ripottele mustikat levylle
3. Ripota päälle sokeri ja perunajauhot
4. Muotoile lopusta taikinasta ristikko mustikoiden päälle (tee pitkiä pullataikinatankoja jotka painelet kiinni kehysreunoihin)
5. Voitele kananmunalla
6. Nostata hetki, laita samaan aikaan uuni kuumenemaan 200 asteeseen
7. Paista kunnes pullataikinareunat ovat ruskeankeltaisetkypsänmehevät


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti