torstai 28. huhtikuuta 2011

Auringonkukka-aprikoosileipä


Tässäpä varsinainen aamiaisleipä. Sisältää runsaasti kuitua. Valmistus käy helpoimmin yleiskoneella, taikina vaatii kunnon vaivaamisen.

Auringonkukka-aprikoosileipä

1 pss kuivahiivaa
6 dl piimää
5 dl ruisjauhoja
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl kuminansiemeniä
1 dl + 3 rkl auringonkukansiemeniä
7g suolaa
100g kuivattuja aprikooseja silputtuna
3+2 rkl kasviöljyä


1. Lämmitä piimä hieman kättä lämpimämmäksi esim. mikrossa
2. Liuota siihen kuivahiiva
3. Lisää ruisjauhot, alusta noin 3min
4. Lisää vehnäjauhot ja suola, alusta noin 5min
5. Lisää aprikoosit ja siemenet, alusta vielä sen verran että ne sekoittuvat kunnolla
6. Nostata liinan alla huoneenlämmössä 1 tunti
7. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen
8. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kahdeksi soikeaksi leiväksi
9. Öljyä 2 vuokaa ja aseta leivät niihin
10. Leikkaa leipien pintaan 3 x-kuviota, sivele öljyä pinnalle ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä
11. Nostata vielä noin 20min liinan alla 
12. Suihkauta uuniin vettä, paista leipiä noin 5min, laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja paista 18-25min kunnes pinta kauniin tummanruskea ja leipä on sisältä kypsää



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti