perjantai 4. maaliskuuta 2011

Malesiaa maistamassa


Helmikuun lopun päivitystauko ei suinkaan johtunut pitkästymisestä bloginpitoon vaan siitä, että kävin parin viikon reissulla Malesiassa kavereiden kanssa. Ensin vietimme puolitoista viikkoa Langkawin saarella sukelluksen, rantaelämän ja muun nautiskelun merkeissä ja sitten lensimme Kuala Lumpuria katselemaan vielä muutamaksi päiväksi.

Malesialainen ruoka on melkoinen synteesi naapurimaiden keittiöitä sekä juuri sitä, mitä rannikkoiselta Kaakkois-Asian valtiolta odottaisikin: riisiä, tuoreita hedelmiä, monipuolisia mausteita ja tuoreita mereneläviä. Tunnetuimpia maan erikoisuuksia ovat durian-hedelmät joiden maku on hyvä mutta haju kuin avoviemäri, tästä syystä niitä ei saa viedä hotelleihin eikä lentokoneeseen... Kuala Lumpurin ravintolatarjonta on moitteetonta - kaikki Aasian ruokakulttuurit ovat edustettuina ja ruoka on vallan kohtuullisen hintaista. Langkawin resortien ja hotellien ravintolat ovat hintavia mutta turistikeskusten ulkopuoleltakin löytää kohtuuhintaisia ja siistejä ravintoloita, niihin päästäkseen vain joutuu usein istumaan taksissa aika tovin, Langkawilla kun ei muuta julkista liikennettä ole tarjolla. (Kuvien käyttöluvasta kiitos M&M:lle)

Kookospalmu. Tähän näkyyn ei suomalainen mäntymetsästä tullut kyllästy ikinä.
Tuoretta, mehua tihkuvaa papaijaa, vesimelonia...
Löyhkähedelmät kielletty (kyltti hotellissa Kuala Lumpurissa)
Aurinko laskee Andamaninmereen
Paljon tuoreita hedelmiä = paljon trooppisia herkkudrinkkejä
Globalisoitunut aamiainen = nakkia, munakasta ja intialaista dhal-currya paratha-leivän kanssa...
Durianilla täytettyä suklaata (durian haisi viemärille jopa suklaan läpi)
Fantastinen grillibuffet katamaraaniristeilyllä
Langkawin paratiisimaisemia
Liukuhihnasushia yhdessä Kuala Lumpurin valtavista ostoskeskuksista
Malesia on kasvissyöjän paratiisi, mm. erilaisia soijajuomia on hyvin tarjolla

Kolmea eri mangolajiketta tarjolla supermarketissa
Kuala Lumpur yöllä, keskellä-ylhäällä Petronas Twin Towers
Tarjolla oli yhtä outoja juomia kuin Japanissa - eikös sarsaparilla ollut smurffien ruokaa....?
Juustokakkua Starbucksilla
Kakkukahvila Secret Recipe Kuala Lumpurin Central Marketissa

Paratiisirannalla lähellä Thaimaan rajaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti