lauantai 11. joulukuuta 2010

Appelsiini-pekaanipannacotta


Panna cotta on italialainen kermavanukas, jota voi tuunata loputtomiin vaihtelemalla mausteita ja lisukkeita. Herkun voi valmistaa annosvuokiin tai isompana satsina (iso cotta hajoaa herkästi kumottaessa, se tuli jälleen pikkujouluissa todettua...).

Appelsiini-pekaanipannacotta

Tarjoiluun: 85g kokonaisia pekaanipähkinöitä


Panna cotta
6 liivatelehteä
1 litra kermaa
1 vaniljatanko, sisällä olevat siemenet talteen rapsutettuna
1 dl sokeria


1. Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen
2. Kuumenna sokeri, vaniljatanko, vaniljansiemenet ja kerma kattilassa poreilevaksi koko ajan hitaasti sekoittaen
3. Vähennä lämpöä ja hauduta koko ajan sekoittain 15min
4. Ota kattila pois levyltä, sulata liivatelehdet vatkaten seokseen
5. Jäähdytä seosta kunnes se ei enää tunnu sormelle kuumalta
6. Vuoraa annosvuoat ja muottivuoka tuorekelmulla
7. Kaada seos vuokaan/vuokiin
8. Anna hyytyä kylmässä vähitnään 5 tuntia



Appelsiinikastike
1 prk Brämhults appelsiinituoremehua
1/2 dl Cointreau-likööriä
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl kylmää vettä

1. Kuumenna appelsiinimehu, vaniljatanko ja siihen sekoitettu sokeri syvällä paistinpannulla kiehuvaksi (älä käytä täyttä kuumennustehoa vaan levy suurinpiirtein nelosella)
2. Lisää Cointreau, anna kiehua hetken jotta alkoholi haihtuu
3. Ota pois levyltä hetkeksi
4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja voimakkaasti vatkaten sekoita ohuena nauhana mehuseokseen
5. Palaute pannu levyllä, kuumenna kiehuvaksi ja kiehuta hetken lempeällä lämmöllä
6. Siivilöi, anna jäähtyä hieman kaada panna cottan päälle
7. Ripottele päälle pekaanipähkinät







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti