perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kardemummainen raparperipiirakka


Sekä anopin että lähistöllä asuvan kaverin raparperit uhkasivat valloittaa koko pihan, joten pitihän sitä hiukan autella raparperien tuhoamisessa... Tästä tulee kokonainen pellillinen.

Kardemummainen raparperipiirakka

1 dl öljyä
1,5 dl vettä
4 kananmunaa
3 dl kidesokeria
4,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl spelttijauhoja
0,75 dl mantelijauhetta
2 tl kardemummaa jauhettuna
2 tl leivinjauhetta
4-6 raparperinvartta
0,75 dl demerara- tai muscovadosokeria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä vesi ja öljy
3. Yhdistä kuivat aineet
4. Vaahdota kidesokeri ja munat
5. Lisää vatkaten vaahtoon pieninä erinä vuorotellen kuiva-aineseosta ja vesi-öljyseosta
6. Levitä leivinpaperoidulle, korkeareunaiselle uunipellille
7. Ripottele päälle raparperit ja sirottele  päällimmäiseksi demerarasokeri
8. Paista 20-30min kunnes kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti