maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kylmäsavuhärkä-balsamicopizza


Vietimme pizzasunnuntaita tekemällä itse italialaistyylistä pizzaa. Italialaistyylistä siinä mielessä, että ananaspalat ja muut suomalaistäytteet joita yleensä pizzaani hingun, loistivat poissaolollaan. Tämä täyteyhdistelmä oli testattu ja hyväksi havaittu jo aikaisemmin.

Kylmäsavuhärkä-balsamicopizza


Pohja:
11g kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
1 tl sokeria
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliivi- tai muuta kasvisöljyä


1. Sekoita kuivahiiva ja sokeri veteen
2. Lisää maitoa ja vaivaa jauhot sekaan
3. Lisää oliiviöljy viimeisenä
4. Kohota lämpimässä vesihauteessa 30min
5. Lämmitä uuni 200 asteeseen


Täyte:
1 prk tomaattipyreetä
Santa Maria Forest blend -seosta
rouhittua mustapippuria
tuoretta tai kuivattua basilikaa tai persiljaa
kylmäsavuhärkäleikkelesiivuja
1 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli siivuina
1 sipuli silputtuna
1 rasia kirsikkatomaatteja silputtuna
150g mozzarellaraastetta
balsamicoa


1. Levitä taikina painellen ja kaulien leivinpaperoidulle pellille
2. Levitä pyree taikinalle kauttaaltaan
3. Ripottele päälle forest blendiä, mustapippuria, basilikaa
4. Nostata noin 15min
5. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu
6. Asettele päälle härkäleikkeleet
7. Ripottele päälle tomaatit, pirskota balsamicoa reippaasti päälle ja viimeistele juustoraasteella
8. Paista 20-30min uunissa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti