sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Thaimaalainen paprika-cashew-naudanlihawok



Tämä on yksi suosikkiresepteistäni. Selkeät ja mehevät maut, kauniit värit, tuoreus ja valmistuksen nopeus tekevät tästä voitokkaan. Vastaavia muunnoksia löytyy monista eri thaikeittokirjoista.


Thaimaalainen paprika-cashew-naudanlihawok


400g naudan paistisuikaleita
1/2 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli siivutettuna
1 sipuli silputtuna
3 isoa paprikaa suikaloituna
75-100g suolattomia cashewpähkinöitä
6 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa ruoko- tai muuta sokeria
1/2 rkl jauhettua korianteria
5 kevätsipulia hienonnettuna
kuivattua chiliä
mustapippuria rouhittuna
kasviöljyä paistamiseen


Tarjoiluun: riisiä tai nuudeleita, hienonnettua kevätsipulia


1. Kuullota wokissa öljytilkassa sipulit ja kuivattu chili
2. Lisää liha, mustapippuria ja inkivääri, kuullota kunnes liha on ruskistunut ja alkaa luovuttaa nestettä
3. Lisää loput aineet kevätsipulia lukuun ottamatta ja wokkaa laiskasti käännellen noin 5-7min
4. Lisää kevätsipuli, kääntele se joukkoon ja wokkaa vielä noin 2min
5. Tarjoa kuumana riisin tai nuudeleiden kanssa, päälle lisää kevätsipulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti